Pepenele rosu contine 90% apa si are atat proprietati dietetice, cat si diuretice, extrem de benefice corpului. Dieta cu pepene rosu ajuta la slabit, dar in acelasi timp este si o cura de detoxifiere de care [...]
Visinele, cunoscute pentru multitudinea de minerale si vitamine pe care le contin, aduc reale beneficii in prevenirea bolilor cardiace, controlarea nivelului de colesterol, precum si reducerea riscului imbolnavirii de diabet. Efectul benefic vine din pigmentul responsabil [...]
Oamenii limitati in posibilitati materiale, se limiteaza si atunci cand li se ofera sansa de a cere orice suma isi doresc. Insa ei cer doar atat, cat sa mai treaca o zi. In schimb, cei carora [...]
În zilele noastre, fragii au ajuns în Europa o raritate in flora spontană, din cauza uniformizării pădurilor, care le-a stricat mediul de viaţă, precum şi din cauza folosirii substanţelor chimice. Din fericire, în ţara noastră marginile [...]
Ciresele reprezinta nu doar un fruct deosebit de gustos, ci si un aliment cu multiple efecte terapeutice, fie ca este vorba de fructe, fie ca este vorba de coditele de cirese. Beneficiile cireselor sunt recunoscute atat [...]
Lamaia este o sursa foarte bogata in compusi chimici vindecatori, care imbunatatesc imunitatea, intaresc vasele de sange, ajuta la vindecarea pielii si chiar la blocarea dezvoltarii anumitor cellule care pot declansa aparitia cancerului. Afla tot din [...]
Fructele de avocato sunt o sursa bogata de acizi grasi esentiali, insa beneficiile pe care ele le reprezinta pentru sanatate izvorasc din numeroase alte proprietati nutritionale importante. O calitate importanta a fructelor de avocado este ca acestea [...]
Ridichia rosie este consumata in special primavara, atunci cand nu lipseste de pe nicio taraba din piata. Ridichia este originare din Asia, fiind cultivata din cele mai vechi timpuri de chinezi. Ulterior a ajuns in Grecia [...]
Nucile Macadamia sunt cea mai sănătoasă specie de nuci din lume, pentru că au cel mai mare conţinut de grăsimi mononesaturate benefice. În plus, conţin aproximativ 22% acid palmitoleic omega-7. Sunt de asemenea o sursă importantă [...]