Repeta zilnic: ,,Imi fac un obicei din a fi fericit,, !!

,,Intr-un vagon-restaurant am stat vizavi de un cuplu casatorit pe care nu il cunoasteam. Doamna era imbracata scump, judecand dupa blanurile, diamantele si vesmintele pe care le purta. Dar nu se simtea deloc bine. Dimpotriva, proclama sus si tare ca vagonul e prafuit si ca era curent, ca serviciile sunt execrabile, iar mancarea foarte fada. Se plangea si se agita in legatura cu orice.

Sotul ei, prin contrast, era amabil, placut si dispunea de o capacitate evidenta de a accepta lucrurile asa cum se prezentau. Am avut senzatia ca era putin jenat de atitudinile critice ale sotiei si, in acelasi timp, putin dezamagit, de vreme ce o luase impreuna cu el in aceasta calatorie de placere.

Pentru a schimba subiectul discutiei, el m-a intrebat in ce fel de afaceri eram implicat, dupa care a spus ca era avocat. Apoi a facut o mare greseala, pentru ca a zambit si a adaugat: ,,Sotia mea lucreaza intr-o afacere de productie.”

Acest lucru era surprinzator, pentru ca nu parea sa fie genul de industrias sau de director executiv, astfel incat am intrebat: ,,Ce anume produce doamna?” ,,Nefericire”, a raspuns el. ,,Ea isi fabrica propria nefericire.”

Sunt atat de multi oameni care isi produc propria nefericire. Nefericirea este alimentata de rea-vointa, ura si egoism. In schimb, obiceiul fericirii este dezvoltat, pur si simplu, prin practicarea gandurilor optimiste sau fericite.
Maine trezeste-te si spune:

,,Cred ca voi avea parte de o zi minunata. Cred ca voi rezolva cu succes toate problemele care vor aparea astazi. Ma simt bine fizic, mental, emotional. E minunat sa fiu viu !!! Sunt recunoscator pentru tot ceea ce am. Lucrurile nu vor merge prost. Dumnezeu e aici si va avea grija de mine. Ii multumesc lui Dumnezeu pentru fiecare lucru bun.”

Forta Gandirii Pozitive (Norman Vincent Peale) 

 

Recomandă acest articol

Published On: August 8, 2016|Categories: Blog|1.6 min read|By |Views: 775|