Trăim într-o societate unde suntem judecați, în cele mai multe cazuri, după aspectul fizic. Acesta este și motivul pentru care punem din ce în ce mai mult preț pe haine, pe machiaje, pe coafuri, doar pentru ”a da bine ochiului”. Din păcate…

Mama lui a mers la vrăjitoare, pe când el avea doar nouă ani, și de acolo totul s-a schimbat

O nouă ediție a emisiunii Spune-mi CUM! cu Antonia Fudulu, o nouă poveste emoționantă. Povestea lui Alex, pe care și-a scris-o pe față. În adevăratul sens al cuvântului. Nu l-a interesat ce crede lumea, nici măcar cum este privit de cei din jur. A simțit pur și simplu nevoia să își exprime suferința într-un fel special. Și a reușit.

Mama lui a făcut o mare greșeală pe când Alex avea doar 9 ani

Deși este judecat de cele mai multe ori pentru felul în care arată, Alex și-a asumat acest lucru încă ”de la primul tatuaj pus pe față”.

S-a născut într-o familie ortodoxă, însă disfuncțională. Nu și-a cunoscut niciodată tatăl natural. Până la vârsta de 7 ani a fost crescut de mamă și de bărbatul alături de care aceasta trăia. Imediat după despărțirea dintre cei doi, Alex a început să își vadă mama cu diverși bărbați. Din ce în ce mai mulți… Ducând lipsa unei figuri paterne, a început să încerce tot felul de lucruri riscante.

Ceea ce Alex consideră că i-a schimbat viața, în rău, a avut loc însă când avea doar nouă ani, atunci când mama lui a făcut o greșeală enormă.

”Am avut de suferit toată familia. Și frații ei și bunicul și nepoții și rude… Din cauza faptului că mama mea o luase razna cu bărbații, schimba bărbații destul de des, bunicul meu nefiind mereu acasă, la un moment dat acesta a aflat de aventurile ei. Și atunci bunicul a lovit-o, nu pot să spun că a bătut-o. A doua zi mama s-a dus la o prietenă care era vrăjitoare. Își dorea să afle viitorul. Însă, din câte am înțeles, l-ar fi blestemat și pe bunicul meu”.

Atunci au început nenorocirile

La doar trei zile după ce mama lui Alex a fost la vrăjitoare, au început nenorocirile. Acesta s-a îmbolnăvit de meningită. Într-o formă foarte gravă. Iar la doar o săptămână, bunicul lui Alex a fost internat în spital cu tuberculoză.

”Schimbarea s-a văzut de la o zi la alta. Și de acolo pot spune că începe povestea”.

Timp de o jumătate de an s-au mutat dintr-un loc în altul. Simțeau că nu își găsesc locul. Motiv pentru care s-au întors în sat, în casa bunicului, care era încă în spital. Acolo, Alex rămânea adesea singur acasă. Și nu pentru o jumătate de oră, ci pentru zile întregi. Până într-o zi, când bunicul și-a dat seama de ceea ce se întâmplă.

”Bunicul fusese externat chiar în acea dimineață. A ajuns acasă mai repede decât mama cu vreo oră. Și-a dat imediat seama că nu e acasă demult, pentru că nu era mâncare făcută, mâncasem numai pâine cu untură, focul era vai și amar de el. Dar eu am spus că e la magazin. Am vrut să o acopăr. Dar chiar când am spus asta, s-a întâmplat ca mama să intre pe ușă. Și era cu bagajele după ea. A fost scandal mare. La trei zile după asta ne-am mutat înapoi în oraș”.

Și-a dorit să meargă la orfelinat

Acolo s-a rupt și relația cu singura figură paternă pe care o știa. Nu înainte însă ca Alex să fie pus să aleagă între bunicul lui și toată averea acestuia și mama lui. Pentru Alex nu a fost greu. Mama lui era totul pentru el. Așa că s-a mutat alături de ea și de iubitul acesteia în Oradea. Însă totul devenea din ce în ce mai greu. Bărbatul își făcuse un obicei din a-l bate.

”Prima lună a fost minunat. I-am și zis tată după trei săptămâni. Îmi făcea toate poftele. Dar după o lună de zile s-a schimbat totul”.

Alex învăța bine, însă doar la materiile care îi plăceau. Iar bărbatul a început să îi impună să învețe și să vină acasă cu note bune. Ceea ce lui Alex nu i-a plăcut.

”Am început să mint și m-a prins. Și de la o chestie mică cu care m-a prins a început să fie recalcitrant, violent”.

Iar mama lui nu intervenea niciodată. Motiv pentru care, după doar o jumătate de an, Alex a ajuns la orfelinat. Își dorea lucrul acesta.

”Ultima bătaie pe care am primit-o, am fost tot spart, din cap până în picioare. Și atunci am fugit ultima dată de acasă și când am ajuns la Direcția pentru Protecția Copilului nu au mai avut nevoie de alte dovezi. Au decăzut-o pe mama din drepturi imediat”.

A suferit orori de nedescris în orfelinat

A sperat că acolo îi va fi mai bine. Însă, din cauza greutăților, la 10 ani a început să fumeze și la 11 ani să bea alcool. La 13 ani fuma deja etnobotanice. Își dorea ”să își amorțească durerea sufletească”.

Fugea adesea din orfelinat, unde a fost violat, abuzat și bătut. Până la 14 ani a fost sigur că aceea este o viață normală. Însă acum, când privește în urma, spune că au fost două lucruri care l-au ținut în viață: Dumnezeu și muzica.

”La un moment dat am fost implicat într-un caz destul de grav din Oradea, care luase amploare la vremea aceea. Am fost dat și în ziar. Era un pedofil care lucra cu poliția, mână în mână, și pot să spun că prin mine Dumnezeu a pus stop la cazul ăsta pentru că am fost singurul care a avut curajul să vorbească. Eram fugit din orfelinat, mă prinsese poliția. Aveam vreo 12 ani. Și la poliție când am ajuns, l-am văzut pe el, era acolo, pe hol. Și le-am spus polițiștilor că eu îl cunosc. Și atunci poliția, știind cu ce se ocupă el, m-a luat la întrebări. Și eu, în inocența mea, am spus tot ce s-a întâmplat”.

A avut un vis cu o zi înainte să se sinucidă

La 15 ani nu a mai rezistat și și-a plănuit moartea. Însă, cu o noapte înainte, a avut un vis.

”Am visat ceva cu Iisus Hristos. Dar a fost ceva mai mult decât un vis, nici nu știu să explic. M-am trezit, aveam tricoul ud. Ieșea apă din el. Și fără să îmi spună nimeni cum trebuie să mă rog, cum trebuie să fac, m-am pus pe genunchi lângă pat și L-am chemat. Așa cum am învățat să mă rog în vis, m-am rugat în realitate și în momentul acela s-a întâmplat ceva. Și de acolo a început transformarea”.

În ciuda faptului că își dorea să moară, spera totuși că cineva îl va opri să își ducă planul la îndeplinire. Își dorea să conteze cu adevărat pentru cineva și să simtă lucrul acesta. Și prin visul acela a simțit că Dumnezeu este cel care pune preț pe el.

A cunoscut biserica și a făcut legământ cu Dumnezeu prin botez. După o lună în care a locuit în casa pastorului bisericii, a fost nevoit să se întoarcă la orfelinat. Iar obiceiurile rele au revenit chiar mai rău decât înainte. Pentru că s-a simțit abandonat.

Cu timpul însă și-a acceptat soarta și a început să își ”deseneze” povestea pe corp. A fost modul lui de a se exterioriza. Este mândru de tatuajul de pe mână care spune ”Isus este eroul meu”. Și nu doar atât. Și-a tatuat pe corp diverse versete biblice care, pentru el, au reprezentat cheia salvării în momente critice.

Iar rostul lui pe acest pământ spune că este să îi slujească pe alții. Însă povestea lui Alex nu se termină aici. Sunt mult mai multe detalii și chiar secrete din viața lui pe care vă invit să le aflați zilele următoare. Tot pe blogul meu, așa cum v-am obișnuit!

 

 

click aici daca vrei să urmărești și alte povești de la Spune-mi CUM!

 

 

Recomandă acest articol

Published On: June 15, 2022|Categories: Spune-mi CUM|7.3 min read|By |Views: 1962|