Sfecla Rosie
Sfecla rosie este un veritabil medicament natural pe care oricine il poate folosi. Bogatia de vitamine si minerale pe care le contine sfecla rosie este, aproape, fara egal.
Iata care sunt cele mai importante efecte pozitive pe care le are asupra sanatatii.
Lupta impotriva anemiei. Sfecla rosie contine o gama larga de vitamine, minerale si substante active. Printre acestea contine fier, dar si acid folic, importante in producerea globulelor rosii la nivelul maduvei osoase hematogene.
Protejeaza ficatul. Afectiunile hepatice pot fi ameliorate prin consumul de sfecla rosie. Astfel ficatul gras, ficatul obosit, ficatul lenes sau chiar in starile infectioase precum hepatita, sfecla rosie ajuta la imbunatatirea metabolismului celular si prelungeste viata hepatocitelor.
Tine inima sanatoasa. Potrivit unui studiu din 2010 al Universitatii Queen Mary, un pahar de 250 ml de suc din sfecla rosie pe zi, scade considerabil tensiunea arteriala. Daca ar fi consumata pe scara larga, sfecla rosie ar putea reduce cu 10 la suta decesele cauzate de bolile cardiovasculare.
Un tratament excelent pentru oboseala cronica, sau pentru recuperarea dupa o boala istovitoare, este amestecul de sucuri din sfecla rosie, morcov, mar si telina. Consumul zilnic al acestei bauturi mareste vizibil capacitatea organismului de a lupta cu boala.